سپتیسمی آئروموناسی؛ عامل مرگ ماهیان سد گلابر
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: سپتیسمی باکتریایی ناشی از آئروموناس، عامل مرگ ماهیان سد گلابر شناخته شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاجکاظمی اظهار کرد: بلافاصله پس از دریافت گزارشهای واصله در خصوص وقوع مرگ و میر بین ماهیان سد گلابر، اکیپی برای نمونهبرداری به محل اعزام شد و نمونهگیری جهت حصوص اطمینان، سه مرتبه تکرار و به آزمایشگاه مرکزی در سازمان دامپزشکی کشور ارسال شد.
این مسئول ادامه داد: خوشبختانه فرضیه وجود آلودگی ویروسی در سد گلابر کاملا رد میشود؛ چرا که بر اساس آزمایشهای صورت گرفته، مرگ و میر ماهیان ناشی از فعالیت نوعی باکتری به نام آئروموناس بوده و عمده مرگ و میر نیز بین ماهیان کپور کفزی صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه پاکسازی سد اصلا امکانپذیر نیست و با گذر زمان، شرایط زیستی سد به حالت سابق برمیگردد، ادامه داد: رشد و تکثیر باکتری آئروموناس تحت تاثیر شرایط زیستی تغییر میکند و احتمال میرود که افزایش رشد و تکثیر این باکتری و متعاقب آن، تغییرات فیزیکوشیمیایی آب، به خاطر وقوع سیل طی ماههای گذشته و به هم خوردن لایههای زیرین آب باشد.
سد مخزنی گلابر در ۵۰ کیلومتری جنوبغربی شهرستان ایجرود و ۳ کیلومتری روستای گلابر و بر روی رودخانه سجاس در شهرستان ایجرود واقع شده است. گلابر، بزرگترین سد استان زنجان محسوب میشود و از نظر اقتصادی و کشاورزی اهمیت زیادی برای این منطقه دارد؛ چراکه با بهرهبرداری از این سد، 8000 هکتار از اراضی دیم شهرستان ایجرود به آبی تبدیل شده است و علاوه بر آن، آب صنایعی از جمله پتروشیمی تأمین میشود.
این در حالی است که طی هفتههای گذشته، گزارشاتی مبنی بر مرگ و میر تعداد قابل توجهی از ماهیان سد واصل شد و نگرانی عمومی به خاطر احتمال وجود آلودگی در آب جمع شده پشت این سد نقش بسته بود.
نظر دهید