• 1399/12/23 - 12:39
  • تعداد بازدید : 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ماهی قرمز را از مراکز معتبر بخرید

برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، شهروندان ماهی قرمز عید را تنها از مراکز مجاز فروش ماهی‌های زیتنی خریداری کنند.

روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان طی اطلاعیه ای الزامات و توصیه‌های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز عید را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است:

با فرا رسیدن عید نوروز و به رسم سنت باستانی، مردم علاقمند تهیه و خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین می‌شوند و با عنایت به وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور بدینوسیله به آگاهی و اطلاع می‌رساند ویروس کرونا برای ماهی بیماری‌زا نیست ولی در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی از طریق آب و سطح بدن ماهی به صورت مکانیکی قابلیت انتقال به انسان را دارد؛ لذا ضروری است ضمن خرید ماهی قرمز از مراکز مجاز، حتی الامکان در ظروف یکبار مصرف به منزل حمل شده و بلافاصله در ظروف مناسب حاوی آب لوله کشی با دستکش یکبار مصرف تخلیه و ظرف قبلی با رعایت موازین بهداشتی در سطل زباله انداخته شود.

ویژگیهای ماهی قرمز سالم:

  1. ماهی سالم می بایست دارای پولک هایی سالم و ردیف و فاقد زدگی و زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد
  2. ماهی سالم می بایست دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی داشته باشد.
  3. باله های شنای ماهی می بایست قائم بوده و با تحرک باشد.

توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز:

  1. پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
  2. آب بهداشتی سالم و کافی (برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر آب)
  3. بهترین دمای نگهداری ماهی 22 تا 26 درجه سانتی گرد می‌باشد.
  4. ظرف نگهداری ماهی با دهانه باز جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
  5. استفاده از دستکش در تماس با ماهی و شست و شوی دستها با آب و صابون بعد از تماس با ماهی ها
  6. شست و شو و ضدعفونی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام 3% بصورت دوره ای
  7. هربار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود.
  8. ماهی های قرمز از فروشگاه های آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر بهداشت خریداری شود.
  9. جداسازی ماهی های بیمار از سالم
  10. جهت جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه‌ها باید پرهیز نمود و فقط در مکان‌هایی که شهرداری اعلام می‌دارد رهاسازی نمائیم.
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 272329
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال زنجان

admin ادمین پورتال زنجان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید