• 1397/03/01 - 12:00
  • تعداد بازدید : 125
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان:

آغاز اجرای اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع تب کنگو در روستاهای استان زنجان

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: اجرای اقدامات پیشگیرانه برای شیوع تب کریمه کنگو در روستاهای استان زنجان آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمد‌باقر حاج‌کاظمی با اشاره به اینکه در سطح استان هرساله برای مقابله به شیوع بیماری تب کریمه اقدمات پیشگیرانه انجام می‌شود اظهار کرد: ترویج و عملیات سمپاسی اماکن دامی در سطح دامداریهای استان اقدام می‌شود.



وی تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه از اواسط اردیبهشت ماه با آغاز فعالیت کنه‌ها شروع می‌شود.



مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه با آغاز فصل گرما و رسیدن دما به حدود 18 درجه سانتی گراد فعالیت کنه‌ها آغاز شده که اقدامات پیشگیرانه در سطح استان برای مقابله با آنها انجام می‌شود ابراز کرد: هر ساله اقدامات پیشگیرانه در سطح روستاها و کشتارگاهها انجام می‌شود.



حاج‌کاظمی در مورد کنترل دامهایی که وارد استان می شوند خاطر نشان کرد: در استان زنجان پرورش دام و تولید دام مازاد مصرف بوده و در این راستا کمبود در استان وجود ندارد و واردات دام از سایر استانها بسیار کم بوده و بیشتر صادر کننده دام هستیم.



وی همچنین با اشاره به نظارت بر کشتارگاه در کشتار دامها ابراز کرد: در کشتارگاه‌ها بخشی به نام اسطبل انتظار بوده و دامها در این بخش توسط عوامل بهداشتی مورد بازرسی قرار می‌گیرد.



مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در این بخش دامها ضد عفونی می‌شوند بیان کرد: انبارهایی که پوست و پشم دامها در آن نگهداری می‌شود نیز به صورت مستمر روزانه شست‌و‌شو شده و به صورت هفتگی هم سمپاشی می‌شود.



وی با اشاره به اینکه اتاق سرد در کشتارگاه‌ها نیز نباید به هیچ عنوان تعطیل شود و لاشه ها در این محل به صورت 24 ساعت نگهداری شده و بعد اجازه ترخیص داده می‌شود گفت: این امر از اقدامات شاخص انجام شده در کشتارگاه‌های صنعتی بوده و خوشبختانه در استان زنجان دو کشتارگاه وجود دارد و هر دو کشتارگاه مجهز به پیش سرد هستند.



حاج‌کاظمی با بیان اینکه وقتی که گوشت به صورت 24 ساعت در سردخانه نگهداری می‌شود فعل و انفعالاتی در آن انجام می‌شود که گوشت حالت اسیدی پیدا کرده و اگر احیاناً حامل ویروس تب کریمه کنگو باشد در این شرایط این ویروس‌ها از بین می‌رود.



وی در توصیه به مردم و دامداران در مقابله با بیماری تب کریمه کنگو بیان کرد: دامداران هنگام تماس با دام از وسایل حفاظتی استفاده کرده و در پایان کار نیز لباس‌ها را تعویض کنند.



مدیرکل دامپزشکی استان زنجان بیان کرد: در حین ذبح دام نیز از دستکش و از لباس مناسب استفاده شود که در جلوگیری از انتقال بیماری بسیار اهمیت دارد.



وی با تاکید بر اینکه مردم باید از مصرف گوشتی که در خارج از کشتارگاه ذبح می‌شود پرهیز کنند و گوشتی که فاقد مهر بهداشتی است خریداری نکنند گفت: همچنین باید از ارتباط‌های غیرضروری با دام خودداری شود.



حاج‌کاظمی با بیان اینکه همچنین توصیه می‌شود گوشت دام ذبح شده بعد از 24 ساعت مصرف شده و در این مدت هم در یخچال نگهداری شود بیان کرد: در حین ذبح موارد بهداشتی به صورت کامل رعایت شود.



وی با تاکید به جلوگیری از له کردن کنه‌های روی دام با استفاده از دست بیان کرد: با این کار بیماری تب کریمه کنگو به انسان قابل انتقال است.



مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه متاسفانه بیماری تب کنکو در دام هیچ علائمی ندارد و به هیج عنوان قابل تشخیص نیست افزود: تنها راه مقابله با این بیماری استفاده از وسایل و لباس‌های مخصوص و رعایت موارد بهداشتی است.



وی با بیان اینکه تنها علامت این بیماری، تب خفیف و مخزن اصلی ویروس نیز کنه‌ها هستند گفت: در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، امکان انتقال این بیماری به انسان افزایش می‌یابد.



حاج‌کاظمی در پایان تاکید کرد: دامداران در تابستان برای مقابله با بیماریهای دامی و شیوع بیماری تب کریمه کنگو حتما در هر ماه عملیات سمپاشی را انجام دهند.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 105071
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه