بیش از سه هزار مورد بازرسی از مراکز تولید و عرضه فرآوردههای دامی در زنجان انجام شد
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در اجرای طرح تشدید نظارتهای بهداشتی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، تعداد سه هزار و ۱۲۲ مورد بازرسی از واحدهای تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی تا پایان ۱۵ فروردین ماه جاری در این استان انجام شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج کاظمی افزود: طرح تشدید نظارت های بهداشتی نوروزی و ماه مبارک رمضان در کشتارگاه های دام و طیور، واحدهای تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی از ۱3 اسفند سال گذشته آغاز شده است و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
وی اظهارداشت: تا پایان ۱۵ فروردین امسال 3 هزارو 122 مورد بازرسی و نظارت از این واحدها، انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: دو هزارو 514 کیلوگرم فرآورده خام دامی نیز از مراکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه ضبط و به دلیل غیرقابل مصرف بودن از چرخه مصرف خارج شد و با متخلفین طبق ضوابط به مراجع قضائی یا تعزیرات حکومتی معرفی شده اند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان به نظارت بر کشتار طیور در کشتارگاه های صنعتی استان اشاره کرد و گفت: در طی مدت مذکور بر ذبح یک میلیون و 707 هزار و ۷۷4 قطعه طیور از نظر بهداشتی و شرعی نظارت شده است.
به گفته حاج کاظمی، بر نحوه ذبح دو هزار و 701 رأس گوسفند وبز، یک هزار و 687 رأس گاو و گوساله نظارت بهداشتی و شرعی شده است.
وی ادامه داد: چهار هزار و 583 کیلوگرم گوشت خام دامی از دام های کشتار شده و 179 هزارو ۶37 کیلوگرم نیز گوشت طیور به دلیل موارد بهداشتی ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: مصرف کنندگان مواد خام دامی در این استان در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از کشتار غیرمجاز، عرضه تاریخ گذشته و غیربهداشتی، مورد را جهت بررسی با سامانه ۱۵۱۲ به ادارات دامپزشکی شهرستانها اطلاع دهند.
حاج کاظمی، رعایت نکردن موازین بهداشتی درنگهداری، عرضه فرآورده های تاریخ مصرف گذشته و فاسد خام دامی گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی و تخم مرغ را از جمله موارد غیربهداشتی برشمرد.
وی تاکید کرد: در برخی موارد متصدیان عرضه گوشت مرغ، اقدام به قطعه بندی و بسته بندی غیرمجاز می کنند که این نیز تخلف بهداشتی است چرا که قطعه بندی هایی با این روش، بدون شناسنامه بوده و بدون نظارت دامپزشکی انجام می شود و در صورت مشاهده توسط بازرسان دامپزشکی موضوع به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد.
وی گفت: در نوروز امسال روزانه حداقل 17 اکیپ ثابت و سیار متشکل از 3۴ نفر بازرس بهداشتی در هشت شهرستان استان فعالیت داشتند.
مراکز توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی، رستوران ها، هتل ها، چلوکبابی ها و سایر اماکنی که از فرآورده های خام دامی برای طبخ غذا استفاده می کنند، خودروهای ویژه حمل فرآورده های خام دامی، کشتارگاههای دام و طیور، سردخانه های نگهداری، کارگاه های فرآوری و بسته بندی فرآورده های خام دامی در این طرح تحت پوشش برنامه کنترل و نظارت بهداشتی قرار داشتند.
نظر دهید