• 1401/04/08 - 13:06
  • تعداد بازدید : 161
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دامداران زنجانی جایگاه‌های دام را سمپاشی کنند

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: دامداران این استان سمپاشی جایگاه های دام را برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو که مشترک بین انسان و دام است، جدی بگیرند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج کاظمی افزود: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که عامل ویروسی دارد و از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت‌های آلوده دام و تنفس در تماس با دام‌های آلوده قابل انتقال است.

وی با بیان اینکه این بیماری در دام مبتلا به ظاهر هیچ علامت و نشانه ای برای تشخیص ندارد، یادآوری کرد: زمانیکه دامی آلوده به ویروس بیماری تب کریمه کنگو کشتار شود این بیماری وارد چرخه مصرف می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در فصل گرما فعالیت کنه ها در جایگاه های نگهداری دام در مراکز صنعتی، سنتی و نیمه صنعتی ادامه می یابد که مهمترین عامل انتقال این بیماری است.

حاج کاظمی با تاکید بر اینکه دامداران نسبت به سمپاشی جایگاه های دام اقدام کنند، یادآوری کرد: علاوه بر فعالیت کنه ها در این مکان ها، کنه هایی در فضاهای باز روی نوک علوفه وجود دارد که منتظر انسان یا دامی است که به محض رد شدن به آنها چسبیده و اقدام به گزش کند، ممکن است این کنه آلوده به ویروس تب کریمه کنگو باشد و دام و انسان سالم را آلوده به این بیماری کند.

وی متذکر شد: در صورت مشاهده کنه از کندن آن از روی بدن دام و یا له کردن آن خودداری شود چرا که این مسئله موجب انتشار بیماری در بین دام ها و افراد سالم می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ادامه داد: کنه ای که از دام آلوده تغذیه کرده، می تواند ویروس آن را در خود حفظ و به دام ها یا انسان سالم منتقل کند، این موارد در زمان شیردوشی و کشتار دام، بدون رعایت موارد بهداشتی منتقل می شود.

حاج کاظمی تاکید کرد: از کشتار دام ها در خارج از کشتارگاه جدداً خودداری شود، چرا که دام هایی که در کشتارگاه ها زیر نظر ناظران بهداشتی کشتار می شوند، لاشه 24 ساعت در سردخانه به منظور خنثی شدن بیمارهای احتمالی نگهداری و پس از سالم سازی وارد چرخه مصرف می شود.

وی اظهارکرد: مصرف کنندگان گوشت قرمز نیز باید این فرآورده خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز عرضه معتبری که روی آن برچسب دامپزشکی، تاریخ تولید و انقضا و محل کشتار درج شده است، تهیه کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، ازهمه مصرف کنندگان فرآورده های خام دامی خواست در صورت مشاهده هر گونه ذبح خارج از کشتارگاه، عرضه لاشه خارج از مراکز عرضه مجاز و یا هر گونه موارد غیربهداشتی مورد را با شماره 1512 دامپزشکی در سطح استان زنجان برای رسیدگی اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 287671
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال زنجان

admin ادمین پورتال زنجان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه