• 1397/11/21 - 09:21
  • تعداد بازدید : 451
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کنترل بیماریهای دام از دستاوردهای انقلاب در حوزه دامپزشکی است

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: تاسیس کشتارگاه‌های صنعتی و کنترل بیماری‌های مشترک بین دام و انسان از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه دامپزشکی است.

محمدباقر حاج‌کاظمی با بیان این که دامپزشكی، صرفا به معنای درمان یك بیماری در دام نیست، خاطرنشان کرد: این رشته، نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه داشته و با فقدان دامپزشكی، بخشی از سلامت جامعه به خطر می‌افتد.

وی نقش دامپزشکی در تامین بهداشت و سلامت عمومی جامعه را امری انکارناپذیر خواند و افزود: نظارت دامپزشکی در کشتارگاه‌ها، مراکز قطعه‌بندی و بسته‌بندی مواد پروتئینی، شیلات و صنعت دام و طیور، کاهش سطح اشغال تخت‌های بیمارستانی را در پی دارد.

حاج‌کاظمی گفت: اجرای طرح ساماندهی بهداشتی کشتارگاه‌های دام در سازمان دامپزشکی کشور از سال 68 آغاز و به تبع آن در سطح استان‌ها نیز در دستور کار قرار گرفت.

این مسئول خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری این طرح بر مبنای شکل‌گیری کشتارگاه‌های صنعتی در سطح کشور بود چرا که وجود کشتارگاه صنعتی و ذبح شرعی و بهداشتی دام علاوه ‌بر ایجاد زمینه دسترسی به محصول سالم برای مصرف‌کنندگان در داشتن محیط سالم زندگی و عاری از ناپاکی بسیار موثر است.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات چشمگیر دامپزشکی استان زنجان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تعطیلی كامل كشتارگاه‌های سنتی و راه‌اندازی دو کشتارگاه صنعتی دام و پنج کشتارگاه صنعتی طیور در سطح استان است.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ادامه داد: تا قبل از راه‌اندازی کشتارگاه‌های صنعتی دام و طیور، دام‌ها بدون رعایت موازین شرعی و بهداشتی، ذبح شده و گوشت آن‌ها به فروش می رسید که این شیوه هم سلامت مردم را به خطر می‌انداخت و هم موجب نابسامانی فضای شهری می‌شد.

وی با اشاره به این که کشتارگاه‌های صنعتی با هدف ارائه گوشت بهداشتی، راه‌اندازی شدند، گفت: تمام مراحل کشتار دام و طیور با نظارت ناظران بهداشتی و شرعی انجام شده و تمام این کشتارگاه‌ها دارای دامپزشک، تکنسین دامپزشکی و ناظرین شرعی بوده و تحت نظارت مستقیم این اداره کل، فعالیت می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: از دیگر دستاوردهای مهم این اداره کل پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کنترل و پیشگیری از بروز انواع بیماری‌های مشترک قابل انتقال از دام به انسان از جمله بروسلوز (تب‌مالت) است.

وی با اشاره به این که بیماری بروسلوز در استان زنجان از دو منظر بهداشت عمومی و اقتصادی دارای اهمیت فراوانی است، خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و به منظور اجرای بهینه طرح ملی كنترل بیماری بروسلوز، اقدامات مربوط به کنترل این بیماری در سال ۱۳۶۲ همزمان با کشور در استان زنجان روند موثری به خود گرفت.

وی افزود: طی این مدت، انواع واكسن‌های گوسفند، بز، بره، بزغاله، گاو و گوساله در جهت ایمن‌سازی دام‌ها و انواع روش‌های تشخیص آزمایشگاهی جهت شناسایی بیماری تب‌مالت استفاده شده است.

حاج‌کاظمی تصریح کرد: در سال 1385 با افزایش پرداخت غرامت و به‌ کارگیری بخشی از اعتبارات طرح توسعه خدمات دام روستایی و عشایری در جهت خرید خدمات بخش غیردولتی دامپزشكی این روند تا حدی شتاب گرفت و به تبع افزایش قابل توجه واكسیناسیون دام‌ها علیه بروسلوز طی سال‌های 1385 تا 1387 میزان بروز بیماری تب‌مالت در استان به پایین‌ترین میزان خود رسید.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ادامه داد: طی سال‌های اخیر با تشدید روند فعالیت‌های مبارزه با بیماری در دام‌های استان، شاهد کاهش روند رخداد موارد این  بیماری در انسان بوده‌ایم.

وی با اشاره به اهم اقدامات انجام‌گرفته در خصوص بروسلوز گفت: واکسیناسیون فراگیر در جمعیت گوسفند، بز، بره، بزغاله، گاو و گوساله در سطح تمام واحدهای روستایی و صنعتی، خونگیری و آزمایش همه‌ساله در گاوداری‌های صنعتی و کشتار دام‌های راکتور، انجام طرح‌های تحقیقاتی جهت بررسی میزان شیوع بیماری و تعیین سویه‌های رایج عامل بیماری در استان با تكیه بر مبانی علم میکروب‌شناسی، آمار و اپیدمیولوژی از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: مطالعه لازم بر روی جنین‌های سقط‌شده و بررسی آن‌ها از نظر آلودگی به میکروب بروسلا، عملیات ارزیابی واکسیناسیون و برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی با همکاری سایر دستگاه‌ ها و نهادها نیز از دیگر اقدامات دامپزشکی استان در پیشگیری از بیماری بروسلوز در استان زنجان است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 6103
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه