• 1397/12/27 - 08:04
  • تعداد بازدید : 999
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توسعه فضاهای آموزشی استان زنجان در چهلمین سال انقلاب اسلامی

توجه به تعلیم و تربیت یکی از آموزه های مهم دین اسلام و به تبع آن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی در سال 1357 بوده است. برای تعلیم و تربیت دانش آموزان نیازمند فضاهای مناسب آموزشی هستیم که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد، تجهیز و توسعه فضاهای آموزشی مورد توجه جدی قرار گرفته و همواره رو به توسعه بوده است.

در این راستا سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درسال 1354 به منظور «احداث، توسعه، ترمیم و نوسازی ساختمان  مدارس، تهیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز آن ها و نیز تعیین معیارها و استانداردهای مطلوب فضاهای آموزشی و پرورشی، در وزارت آموزش و پرورش تأسیس و پس از پیروزی شکوه مند انقلاب اسلامی به عنوان بازوی عمرانی عهده‌دار ساخت و تآمین فضاهای آموزشی و پرورشی در سراسر ایران اسلامی و خارج از کشور شد.

بزرگترین دارایی این سازمان، نیروی انسانی متخصص و متعهد است. روحیه جهادی و خستگی ناپذیر کارکنان و مهندسان و معماران این سازمان برای اعتلای میهن، منشاء دستاوردهای درخشان در نوسازی، بازسازی، مقاوم سازی، افزایش ایمنی، استانداردسازی و ارتقای چشمگیر کمّی و کیفی مدارس شده است؛ آنگونه که مدارس، مستحکم ترین بناهای شهرها و روستاهای کشور محسوب می شوند و همواره در ارزیابی های سالانه دستگاه‌های نظارتی عنوان دستگاه برتر درکیفیت اجرای پروژه ها را از آن خود کرده است.

این سازمان تخصصی هم اکنون با رویکرد تخریب و بازسازی مدارس فرسوده، مکانیابی دقیق، علمی مدارس با افق دید بلند مدت، ایمن سازی مدارس و احداث و توسعه "مدارس سبز" مبتنی بر مدیریت سبز و با هدف فرهنگ سازی اهمیت مسائل زیست محیطی فعالیت می کند.

اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان نیز متناسب با اهداف سازمانی در استان زنجان فعالیت کرده و در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون دستاوردهای مهمی داشته است.

مطابق با قانون تأسیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور اهداف و وظایفی برای این سازمان تعریف شده است.  انجام بررسی های لازم برای استقرار مدارس در مناطق مختلف، بررسی و تهیه نقشه های ساختمان مدارس در هر منطقه متناسب با شرایط اقلیمی و تهیه برنامه برای ساختمان های مدارس، احداث بنای مدارس، توسعه، ترمیم و نوسازی مدارس موجود از جمله آن ها است.

سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به عنوان معاونت عمرانی وزارت آموزش و پرورش مشتمل بر حوزه ستادی در پایتخت و ادارات کل تابعه در 31 استان کشور است. ماموریت ها و رسالت وظایف اداره نوسازی مدارس استان زنجان نیز اینگونه تعریف شده است.

ارائه برنامه اجرایی برای سیاست ها و خط مشی های تعیین شده توسط سازمان، امکان سنجی مدارس با توجه به ساختار جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی استان، تهیه برنامه اجرایی برای تامین فضاهای آموزشی و پرورشی در استان و تهیه طرح های لازم برای رفع نیازهای آموزشی و پرورشی مناطق و پیشنهاد به شورای آموزش و پرورش و شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان زنجان.

از رسایت های دیگر آن می توان به احداث، توسعه، ترمیم و تجهیز فضاهای آموزشی استان، تنظیم و مبادله موافقتنامه طرح های عمرانی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، جذب و توسعه مشارکت های مردمی به منظور احداث بخشی از فضاهای آموزشی موردنیاز، بازسازی فضاهای آموزشی در مناطق آسیب دیده استان و اجرای طرح های اضطراری و ویژه و اجرای طرح های محرومیت زدایی در زمینه فضاهای آموزشی و پرورشی استان اشاره کرد.

اداره نوسازی مدارس استان زنجان اولویت های اجرایی را تعریف کرده تا در ذیل آن اهداف و رسالت های سازمانی خود را به خوبی ایفا کند.  از مهم ترین اولویت های اجرایی این اداره کل ساخت و ساز فضاهای آموزشی و پرورشی، توسعه و استانداردسازی فضاهای آموزشی، تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی، بهسازی لرزه ای فضاهای آموزشی، ساماندهی فضاهای آموزشی و تعیین اولویت های ساخت و ساز، تعیین ضوابط و معیارهای فنی و توسعه مشارکت های مردمی است.

این اداره کل طی 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای مهمی داشته است. پروژه هایی که این اداره کل در سال 1357 تحویل داده 81 کلاس درس بوده است. در دهه نخست انقلاب اسلامی 112 کلاس طی سال 1358 و همچنین 839 کلاس درس تا سال 1367 تحویل شده است.

در دهه دوم انقلاب اسلامی این اداره متناسب با نیازهای مناطق محختلف استان نسبت به ساخت  و واگذاری کلاس های درس اقدام کرده و 250 کلاس درس در سال 1368 و 2 هزار و 857 کلاس درس را تا  سال 1377 تحویل داده است.

در سال 1378 تعداد کلاس های تحویلی این اداره کل به میزان 125 کلاس بوده و تا سال 1387 نیز به تعداد یک هزار و 693 کلاس درس در نقاط مختلف استان تحویل شده است.  در دهه چهارم انقلاب اسلامی 218 کلاس درس طی سال 1388 و تا سال 1397 نیز تعداد یک هزار و 89 کلاس درس تحویل شده است.

  • گروه خبری : همایش
  • کد خبر : 7853
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه