• 1397/07/25 - 11:36
  • تعداد بازدید : 491
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مایه‌کوبی 90 هزار رأس گوسفند و بز بر علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک استان زنجان

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در استان‌های مجاور مایه‌کوبی 90 هزار رأس دام در استان زنجان انجام شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان؛ منصور صمصامی اظهار کرد: مایه کوبی دام‌های کوچک چون گوسفند و بز از آغاز سال در استان زنجان در حال انجام است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در ماه‌های اخیر چندین مورد کانون طاعون در اطراف طارم شناسایی شده است؛ تصریح کرد: با شناسایی و قرنطینه به موقع از شیوع این بیماری جلوگیری شد.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تمرکز کنترل شیوع بیماری در اطراف حیات وحش و مناطق حفاظت شده انجام شده است؛ افزود: تلاش شده مناطقی که حیات وحش در آن تردد دارند بیشتر کنترل شود چرا که این بیماری مشترک بین دام‌های اهلی و وحشی است.

صمصامی با اشاره به آغاز فعالیت‌های پیشگیرانه شیوع طاعون در استان زنجان از 6 ماه گذشته بیان کرد: طی ماه‌های گذشته نیز برخی اطلاعات نشان از شیوع این بیماری در استان‌های مجاور دارد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه در سال‌جاری نزدیک 90 هزار رأس دام تحت پوشش مایه‌کوبی‌های دامپزشکی در استان زنجان قرار گرفته است؛ ادامه داد: این فرآیند در بقیه سال نیز ادامه دارد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به حساسیت برخی شهرستان‌ها مایه‌کوبی‌ها معطوف به مناطق طارم؛ ماهنشان؛ خدابنده و زنجان بوده است.

صمصامی با اشاره به اینکه دامداران و اهالی روستا همکاری خوبی در زمینه مایه‌کوبی دارند؛ اضافه کرد: با اقدامات صورت گرفته  تلاش شده در استان زنجان بیماری طاعون تلفات نداشته باشد.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه سرعت انتشار بیماری طاعون به شدت زیاد است؛ ادامه داد: این بیماری به شدت سریع الاانتشار بوده و از طریق علوفه؛ آب و ... قابلیت انتقال دارد.

وی با اشاره به برگزار کلاس‌های ترویجی برای اهالی روستا عنوان کرد: اکثر افراد علائم  این بیماری را می‌شناسند و در صورت اعلام، منطقه به عنوان کانون بیماری قرنطینه می‌شود.

صمصامی با اشاره به شرایط کانون شدن برخی مناطق مبتلا به بیماری طاعون و قرنطینه منطقه تا  پنج کیلومتر بیان کرد: شماره تماس 1512 در همه شهرستان به عنوان شماره گویا آماده دریافت اطلاعات از مردم است.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 1129
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه