معاون سلامت اداره دامپزشکی زنجان:
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ۹۳ روستای زنجان پایش شد
زنجان - ایرنا - معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: طی هشت ماهه امسال طرح سراسری ردیابی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تحت تیپ H۵ طیور بومی در ۹۳ روستای منتخب تصادفی در سطح استان اجرا و تعداد ۱۰ هزار و ۷۲ نمونه انجام و به آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان ارسال شد که موارد مثبتی از این بیماری مشاهده نشد.
امین اله وردی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آموزش و اطلاع رسانی به مرغداران، بهره برداران و روستاییان از جمله اقدامات مهم برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است که این مهم به صورت مستمر با همکاری سایر دستگاههای مرتبط در حال انجام است.
وی اضافه کرد: همچنین در این مدت بیش از ۵۴۰ هزار و ۲۹۰ قطعه انواع طیور مادر گوشتی و تخمگذار علیه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و بیش از ۱۵ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۳۷۰ قطعه انواع طیور گوشتی صنعتی بر علیه بیماری آنفولانزای غیر حاد طیور در سطح استان از طریق واکسیناسیون، ایمنی سازی شده است.
این مسوول با بیان اینکه احتمال ابتلای انسان به این بیماری در مناطق روستایی بیشتر است، گفت: ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار و ارتباط مستقیم با لاشههای پرندگان کشته شده بهوسیله عامل این بیماری از دلایل اصلی آلودگی انسانها و بروز این بیماری است لذا از روستاییان خواست از خرید پرندگان بدون هویت از دست فروشان خودداری کنند.
وی اظهار داشت: در راستای مقابله با شیوع احتمالی بیماری علاوه بر اقدامات دامپزشکی روستاییان، مرغداران، بهره برداران و غیره ملزم به رعایت اصول امنیت زیستی، شستشو و ضدعفونی دست ها، تعویض لباس و کفش در صورت تماس با طیور آلوده و پرهیز از هرگونه تماس با طیور تلف شده هستند.
اله وردی افزود: استفاده نکردن از لاشه های طیور جهت تغذیه سگ ها و سایر حیوانات، سوزاندن و یا دفن بهداشتی لاشه ها، خودداری از شکار و نگهداری پرندگان وحشی و عدم حمل نقل طیور و یا خرید آن ها از دست فروشان ها در سطح شهر و روستا، عدم نگهداری طیور در حیاط منزل و محوطه باز و سایر از دیگراقدامات امنیت زیستی هستند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان زنجان، از مرغداران، روستاییان و شهروندان گرامی درخواست می شود در صورت مشاهده هرگونه تلفات مشکوک و ناگهانی و یا افت تولید و هرگونه علائم بیماری مراتب را به ادارات دامپزشکی در سطح استان با شماره تلفن چهاررقمی ۱۵۱۲ گزارش دهند تا مورد گزارش در اسرع وقت توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان زنجان بررسی و رسیدگی و از انتشار بیشتر بیماری جلوگیری شود.
آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از جمله بیماریهای واگیردار و مشترک بین انسان و طیور است که بروز احتمالی این بیماری در طیور غالباً با شروع ناگهانی تلفات، انتشار وسیع در گله، کاهش مصرف خوراک، سندرمهای متعددی از آلودگیهای بدون علامت تا آلودگی خفیف دستگاه تنفسی فوقانی، کاهش تولید تخم، بیماری عمومیت یافته با علائم تنفسی، رال (خس خس سینه)، ریزش اشک، سینوزیت، سیاه شدن قسمتهای بدون پر مانند تاج و ریش، تورم سر و صورت، ژولیدگی پرها، اسهال و غیره همراه است که رعایت اصول امنیت زیستی و واکسیناسیون نقش به سزایی در کنترل این بیماری دارد.
نظر دهید