۱۸۵ هزار و ۳۷۱ راس دام در زنجان علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند
زنجان - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه استفاده از لبنیات سنتی در ظهور و بروز تب مالت تاثیر فراوانی دارد، گفت:از ابتدای امسال تاکنون ۱۸۵ هزار و ۳۷۱ راس دام علیه این بیماری پایش و واکسینه شدند.
محمدباقر حاج کاظمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شناسایی و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام از مهمترین اهداف دامپزشکی است.
این مسوول ادامه داد: بروسلوز یا همان تب مالت از جمله مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که از طریق مصرف فرآوردههای لبنی غیر پاستوریزه و آلوده مصرف کنندگان را درگیر کرده و موجب آلودگی جمعیت دامی و گلهها میشود.
حاج کاظمی با بیان اینکه استفاده از لبنیات سنتی در ظهور و بروز تب مالت تاثیر دارد، افزود: امروزه مردم بیش از گذشته به خرید لبنیات سنتی به ویژه پنیر رغبت پیدا کرده اند که این امر می تواند این نوع بیماری را به انسان منتقل کند.
وی از مردم خواست، تا حد امکان از خرید لبنیات سنتی اجتناب کرده و لبنیات پاستوریزه را خریداری نمایند چون این محصولات به خاطر فرآیند حرارتی و فرآورده های دیگر از هرگونه بیماری عاری است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: یکی از راههای مبارزه و کنترل بیماریهای دامی، انجام آزمایش های غربالگری برای تشخیص دامهای مشکوک و آلوده همچنین ردیابی این بیماری در دام است و در بیماری بروسلوز ابتدا واکسیناسیون دام انجام می شود و در صورت ابتلای دام به تب مالت، تنها راه مبارزه حذف دام است.
وی خاطرنشان کرد: ضد عفونی کردن مستمر جایگاههای نگهداری دام و رعایت اصول قرنطینهای برای انجام اقدامات کنترلی و پیشگیری از بروز بیماری اهمیت بسزایی دارد.
بیماری تب مالت یا بروسلوز که عامل آن باکتری بروسلا است، یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام بوده و بهشدت مسری است.
مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمهخام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا به بیماری، از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان است.
این بیماری با نامهای بروسلوز، تب مدیترانه و تب ناخواسته نیز شناخته میشود.
نظر دهید