نكات مهم هنگام خرید ماهی قرمز
برای جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان شهروندان ماهی قرمز عید خود را تنها از مراکز مجاز فروش ماهیهای زیتنی خریداری کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، اداره کل دامپزشکی استان زنجان طی اطلاعیهای، توصیههای بهداشتی را درباره خرید و نگهداری ماهی قرمز به مردم ارائه کرد؛ این توصیهها به شرح ذیل است:
ویژگیهای ماهی قرمز سالم کدام است؟
1- ماهی سالم میبایست دارای پولک هایی سالم و ردیف و فاقد زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد.
2- ماهی سالم میبایست دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی داشته باشد.
3- باله های شنای ماهی میبایست قائم بوده و دارای تحرک باشد.
ظرف نگهداری:
ماهی ها به اکسیژن موجود در آب احتیاج دارند و این اکسیژن از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب میشود. پس سعی کنید تا آنجا که ممکن است از ظروف کوچک با سطح مقطع کوچک برای نگهداری ماهی ها استفاده نکنید. ظروف نگهداری ماهی نیز باید به صورت دورهای شسته شود.
آب:
معمولاً استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهی های قرمز ایجاد نمی کند. باید قبل از تعویض آب، برای اطمینان از خارج شدن موادی مانند کلر، آب را بمدت یک شبانه روز در ظرف دیگری قرار دهیم. هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی، حداقل به یک لیتر آب نیاز دارد که هفته ای 2 تا 3 بار باید تعویض شود.
غذا:
ماهی های قرمز کوچک حیوانات بسیار مقاومی هستند و هر چیزی را می خورند. لذا به راحتی می توانید در شرایطی که غذای مناسب در دسترس ندارید از خرده های نان، شیرینی و … به مقدار کم به عنوان غذا به آنها بدهید. همچنین از غذاهای آماده که ارزان قیمت هم می باشد می توانید استفاده کنید. مقدار آن باید بگونه ای باشد که اضافه غذا در آب نماند. غذا باید در مدت 1 تا 2 دقیقه مصرف شود.
دمای محیط:
بهترین دما برای زندگی این ماهی ها از حدود 10 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد. دمای محیط هرگز نباید دفعتاً تغییر کند، تغییر تدریجی و ملایم دمای محیط یا آب برای آنها قابل تحمل می باشد.
نور:
محل نگهداری آنها باید به گونه ای باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود. هرگز آنها در زیر نور آفتاب مستقیم و شدید قرار ندهید.
با رعایت توصیه های بهداشتی زیر نگرانی زیادی از بابت بیماریهای مشترک بین انسان و ماهی وجود ندارد:
1- استفاده از آب بهداشتی سالم و كافی
2- استفاده ازدستكش درتماس باماهی
3- شست وشوی دستها باآب وصابون بعد از دستكاری ماهی ها
4- شست وشو و ضدعفونی ظرف نگهداری با نمك طعام %3 بصورت دوره ای
5- خریداری ماهی های قرمز را از فروشگاه های آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر بهداشتی
6- جداسازی ماهی های بیمار از سالم
نكته مهم:
برای جلوگیری ازآلودگی ماهیان آزاد، ازرهاسازی ماهی قرمزدررودخانه ها باید پرهیز نمود و فقط در مكانهایی كه شهرداران محترم اعلام می دارند رهاسازی نمائیم.
نظر دهید