کانونهای تب برفکی در استان زنجان به حداقل رسید
سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی زنجان با بیان اینکه کانونهای تب برفکی در استان به حداقل رسید، گفت: بیش از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام علیه بیماریهای استراتژیک و غیر استراتژیک واکسینه شدهاند.
امین اللهوردی امروز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زنجان در خصوص وضعیت کنونی بیماریهای مسری در دامها و طیور استان، اظهار داشت: بیماریهای مسری در کشور و به تبع آن در استان زنجان به دو گروه بیماریهای اولویتدار (استراتژیک) مانند تب برفکی، آبله، لامپی اسکین، طاعون نشخوارکنندگان و بیماریهای غیر استراتژیک مانند پاستورلوز، آگالاکسی، اکتیمای واگیر و غیره طبقهبندی میشوند.
وی تصریح کرد: تمامی بیماریهای دامی تحت سیستمهای رصد دامپزشکی قرار دارند که شامل پایشهای فعال و مراقبتهای غیر فعال است. این مسئول تأکید کرد: بیماری تب برفکی به دلیل تعدد سویههای عامل و جهشهای ژنتیکی ویروس و نقل و انتقال غیر مجاز دام، هر از چند وقت منجر به رخداد بیماری میشود.
وی افزود: امسال نیز شاهد وقوع بیماری تب برفکی در تعدادی از دامداریهای استان بودیم که با تلاشهای مداوم همکاران اداره کل دامپزشکی تعداد کانونها به حداقل ممکن رسیده است.
اللهوردی اعلام کرد: وضعیت بیماریهای دام و طیور استان در وضعیت قابل قبولی است اما همچنان اقدامات بهداشتی برای بهبود وضعیت بهداشت دام و فرآوردههای دامی ادامه دارد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به پایشهای مستمر در طیور بومی و صنعتی، استان عاری از بیماریهای همچون آنفلوانزای فوق حاد و آنگارا است. البته بیماریهای بومی مانند نیوکاسل، برونشیت و آنفلوانزای غیر فوق حاد که بیشتر تنفسی بوده و جزو بیماریهای مشترک نمیباشند، در سطح استان گزارش شدهاند و اقدامات درمانی و قرنطینهای بلافاصله پس از شناسایی انجام میشود.
سرپرست معاونت اداره کل دامپزشکی استان عنوان داشت: اداره کل دامپزشکی استان اقداماتی نظیر اجرای سیستمهای رصد و پایش فعال و غیر فعال بیماریهای دامی، مبارزه و کنترل بیماریهای واگیر دار دام و طیور، انجام و نظارت بر واکسیناسیون، اجرای پایشهای سرمی و نظارت مستمر بر حسن اجرای برنامههای مبارزه و پیشگیری را انجام میدهد.
وی به نظارت و اعمال ضوابط بهداشتی و قرنطینهای در محیطهای زندگی، پرورش و نگهداری دام، مبارزه با بیماریهای مشترک دام بین انسان و حیوان و نظارت بر امور تشخیص و درمان بیماریهای دامی اشاره کرد.
الله وردی افزود: اداره کل دامپزشکی استان بر واکسیناسیون طیور صنعتی نظارت مستمر دارد و در طیور بومی نیز هر ساله حداقل دو مرحله جمعیت قابل توجهی از طیور بومی استان بر علیه بیماری نیوکاسل واکسینه میشوند.
وی یادآور شد: همچنین واحدهای پرورش طیور اعم از مادر، گوشتی، تخمگذار و پولت برای ارائه برنامه کنترل و پیشگیری از بیماریهای مهم طیور مورد امتیازدهی و رتبهبندی قرار گرفتهاند.
این مسئول همچنین در خصوص واکسیناسیون دامها و طیور در سال جاری اظهار داشت: تعداد 3 میلیون و 322 هزار و 770 دام شامل گاو، گوسفند، بز و تک سمی بر علیه بیماریهای واگیر استراتژیک واکسینه شدهاند.
وی اعلام کرد: مجموع عملیات واکسیناسیون شامل بیماریهای استراتژیک و غیر استراتژیک معادل 4 میلیون و 459 هزار و 363 راس بوده است.
اللهوردی متذکر شد: در مورد طیور نیز تا این لحظه 29 میلیون و 434 هزار و 303 جوجهریزی در واحدهای پرورش طیور استان انجام گرفته که علیه انواع بیماریهای طیور بالغ بر 286 میلیون دوز انواع واکسن واکسینه شدهاند.
نظر دهید