• 1403/09/03 - 13:12
  • تعداد بازدید : 52
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جوابیه اداره کل دامپزشکی استان زنجان به پایگاه خبری صدای زنجان(صدانیوز)‏

در پی انتشار خبری در پایگاه خبری صدای زنجان(صدانیوز)‏ با تیتر "استفاده از رگ و چربی بجای گوشت در بسته های گوشت چرخکرده تنظیم بازاری متعلق به یکی از شرکت های قطعه بندی استان"، روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان جوابیه‌ای به آن پایگاه خبری منتشر کرد. متن جوابیه به شرح ذیل می‌باشد:

تغییر رنگ گوشت چرخ کرده متعاقب شستشو یک امر کاملاً طبیعی است.

مسول محترم سایت وزین صدای زنجان(صدانیوز)‏

احتراما با توجه به مطلب منتشر شده درآن سایت از قول یک مخاطب با نام بردن از برندی خاص، موارد ذیل را به ‏استحضار می رساند:‏

 

ساختارگوشت متشکل از حدود 70 درصد آب ، فیبر های عضلانی، حدود 19 درصد پروتئین، 5/2 درصد چربی و مقداری ‏املاح و ویتامینها است. سلول‌های بافت گوشت قرمز در اثرفرآیند  چرخ کردن، دچار گسست در ساختار شده و یکپارچگی ‏خود را در اثر پاره شدن غشاء سلول ها از دست میدهند. به دلیل اینکه این ساختار سلولی شکسته می‌شود، محتویات ‏سلولی به راحتی با آب شسته می‌شود. آنچه باعث قرمزی رنگ گوشت می شود رنگدانه‌ موجود در عضلات است، این ‏رنگدانه متعاقب شستشوی گوشت چرخ کرده سریعتر زایل می شود و  لذا طبیبعی است که گوشت چرخ کرده و  شستشوی ‏متعاقب آن  با تغییر رنگ به سمت روشن تر شدن  مواجه شود که با ادامه شستشو آنچه می ماند تنها پروتئین ها، ‏فیبرهای غیر محلول، باقیمانده عروق، بافت پوشش دهند عضلات(فاسیا)، چربی  و...خواهد بود. و اگر گوشت چرخ کرده ‏ازدرجه ممتاز برخوردار نباشد طبیعتا حاوی چربی بیشتری است و بقایای بعد از شستشو سفیدتر و بیشتر خواهد بود. ‏

طبیعی است گوشت قرمز، بعد از چرخ شدن  ساختار سلولیش از بین برود و شستشو رنگش تغییر پیدا کند اگر آن گوشت ‏چرخ بشود و  این تغییر رنگ و شسته شدن مواد متشکله داخل سلول های عضلانی و مایع میان بافتی در گوشت های  ‏چرخ شده تسریع شده و همراه با آب شسته و از بین خواهند رفت. این فرآیند شسته شدن تا جایی پیش میرود که صرفاً ‏فیبرها و پروتئین های غیر محلول در آب، چربی و فیبرهای عضلانی باقی بمانند که رنگ سفید تا شیری دارند.  که ناشی ‏از ساختار پروتئینی گوشت و شسته شدن و خارج شدن رنگدانه‌های داخل گوشت است که یک امر کاملاً طبیعی است.

بصورت خلاصه عرض می شود که در این رابطه هیچ نگرانی بهداشتی در این خصوص وجود ندارد و هر گوشتی حتی ‏بدون چرخ کردن وصرفا با خیسانده شدن در داخل آب و ماساژ مداوم رنگدانه ها، میوگلوبین و خونابه خود را ز دست داده ‏و به رنگ روشن درخواهد آمد. این یک امر کاملاً طبیعی است.

نکته بعد این است که اساساً ساختار گوشت قابلیت جعل شدن ندارد یعنی نمی‌توان الیاف پلاستیکی یا پنبه قرار را رنگ ‏کرد وبه جای تبدیل به گوشت در اختیار دیگران قرار داد.چرا که  بو، طعم، رنگ، نحوه پخت و... این تقلب را آشکار ‏خواهد نمود و اساساً انجام تقلب برای تولید گوشت چرخ‌کرده از هر ماده‌ دیگری توسط هر شخصی غیرممکن است.‏

پیشنهاد میشود مردم در خصوص اظهارنظر درباره کالاها دقت بیشتری داشته باشند. محصولات تولیدی کشور ما زیرنظر ‏نهادهای نظارتی و بهداشتی، سازمان دامپزشکی، مؤسسات استاندارد و سازمان غذا و دارو تولید و کنترل می‌شود و  ‏قطعاً نظارت تخصصی روی اینگونه کالاها وجود دارد.

پیشنهاد می شود جهت احترام به امنیت روانی مردم،  اگر هر عزیزی درباره هر محصولی ابهامی دارد بهتر است قبل از ‏انتشار تصویر، فیلم و اظهارنظر خصوصاً در فضای مجازی آن را با مبادی مربوطه قانونی اش در میان بگذارد. شماره ‏تماس 1512 پل ارتباطی همشهریان محترم با کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان بوده و به تمامی سئوالات، نقطه ‏نظرات و ابهامات در راستای خدمات دامپزشکی مربوط می گردد.

با احترام- روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر,آموزش و ترویج
  • کد خبر : 330191
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال زنجان

admin ادمین پورتال زنجان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه