• 1401/01/11 - 13:11
  • تعداد بازدید : 673
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بازدید مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از کشتارگاههای طیور و مراکز قطعه بندی شهرستان خرمدره

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در مأموریت به شهرستان خرمدره به همراه رئیس اداره دامپزشکی شهرستان خرمدره و کارشناسان نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی از واحد های تحت نظارت دامپزشکی این شهرستان بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج کاظمی در ابتدای این مأموریت بازدیدی سرزده از کشتارگاه های صنعتی زرین طیور خرم و پرطلای هیدج از نزدیک بر فرآیند نظارت بهداشتی از زمان ورود محموله های مرغ زنده، کشتار، بسته بندی، نگهداری در سردخانه و در نهایت حمل بهداشتی مرغ های کشتار روز بازدید کرد.

وی افزود: کلیه مراحل کشتار تا توزیع یعنی از مرحله گرفتن مجوز بهداشتی حمل توسط مرغدار و تخلیه در محل کشتارگاه، نظارت های بهداشتی و شرعی بر کلیه مراحل کشتار و بسته بندی، بارگیری مرغ استحصالی و توزیع محصول، همگی با نظارت کارشناسان دامپزشکی می باشد.

وی در حاشیه این بازدید گفت: با توجه به اهمیت نقش کشتارگاه های طیور در بهداشت عمومی جامعه و استحصال مرغ کشتار سالم به منظور مصرف شهروندان، بازدید های مستمر که غالباً بصورت سرزده هستند توسط کارشناسان و بازرسین بهداشتی دامپزشکی انجام می گیرد.

وی همچنین افزود: حفظ و ارتقاء بهداشت عمومی جامعه از طریق تضمین بهداشت فرآورده‌های خام دامی تولید شده تحت نظارت دامپزشکی که با نظارت بهداشتی مستمر بر تمامی مراحل تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های دامی صورت می‌پذیرد.

حاج کاظمی گفت: با توجه به اینکه ناظرین بهداشتی در کنار ناظرین شرعی در تمامی کشتارگاه های استان حضور فعال دارند لذا اطمینان از سلامتی و همچنین شرعی بودن محصولات تولیدی در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکی وجود دارد و نظر به این که بالغ بر 800 بیماری مشترک بین انسان و دام شناخته شده است در صورت مصرف می تواند عوارض و هزینه های زیادی را به دنبال داشته باشد از این رو صرفا گوشت مرغ و یا گوشت قرمز و فرآورده های خام دامی که در کشتارگاه ها استحصال گردیده باشند مورد تایید دامپزشکی بوده و توصیه می شود از مصرف فرآورده های خام دامی که خارج از چرخه کشتارگاه تولید شده اند خودداری گردد.

در پایان این بازدید مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از یک واحد قطعه‌بندی و بسته‌بندی فرآورده های پروتئینی و قسمت‌های مختلف این واحد بازدید نموده و از نزدیک در جریان روند کاری و مسائل و مشکلات این واحد تولیدی قرار گرفته و بر ضرورت اهتمام مداوم بر تأمین سلامت و کیفیت خدمات ارائه شده به شهروندان، تاکید کرد و با بیان اینکه بسته بندی بهداشتی فرآورده های خام دامی نقش بسیار مهمی در تأمین بهداشت، سلامت و کیفیت محصول دارد و تأکید کرد در کنار افزایش کیفیت محصولات تولیدی افزایش کیفیت بسته بندی و نشانه گذاری محصولات را بسیار مهم و ارزشمند دانست.

وی ادامه داد: به منظور ارتقاء کیفیت و ایمنی مواد خام دامی، جلوگیری از عرضه این مواد به صورت غیر بهداشتی به مصرف کننده و حفظ سلامت عمومی مردم اجرای طرح تشدید نظارت ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان همزمان با سراسر کشور و استان از 14 اسفند سالجاری آغاز شده و تا 16 اردیبهشت 1401 ادامه خواهد داشت.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان خرمدره,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 283482
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال زنجان

admin ادمین پورتال زنجان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید