انجام مراقبت های سرمی مشمشه در باشگاههای سوارکاری استان زنجان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی زنجان، باشگاههای سوارکاری و پرورش اسب زنجان تحت مراقبت سرمی مشمشه قراردارند.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: مشمشه بیماری بسیار کشندهای در اسب میباشد که از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب میگردد.علائم این بیماری بیشتر به شکل علایم تنفسی و یا جراحات پوستی قابل مشاهده میباشد که البته ممکن است حیوان مبتلا هیچ علامتی از بیماری را نشان نداده ولی در عین حال می تواند بیماری را منتقل نماید که به همین جهت انجام تست مشمشه از تمام اسب های باشگاه در دستور کار ادارات دامپزشکی کشور قرار دارد . وی در ادامه افزود تک سمی هایی مانند اسب، قاطر و الاغ از گونه های معمول حساس به این بیماری هستند و آنهایی که از تغذیه و شرایط نگهداری مناسبی برخوردار نیستند حساسیت بیشتری نسبت به ابتلا به بیماری دارند.
حامد عیسی پور، گفت: عمده راه انتقال بیماری در حیوانات از طریق بلع مواد غذایی و آب آلوده بوده ولی بیماری میتواند از طریق تماس مستقیم با پوست حیوانات آلوده وازراه استنشاقی نیز منتقل شود. انسان ها نیز از راه تماس با جراحات پوستی و یا متعاقب در معرض قرار گرفتن با هوای بازدم و یا سرفه حیوان مبتلا و با آلوده شدن چشم به این ترشحات ممکن است به بیماری مبتلا شوند.
بدلیل عدم وجود واکسن جهت پیشگیری از بیماری مشمشه مهمترین راه کنترل و پیشگیری از بیماری رعایت اصول امنیت زیستی ، انجام پایشهای سرمی مستمر درجمعیت تک سمیان جهت شناسایی و حذف موارد مثبت می باشد. در همین راستا و در جهت کنترل این بیماری، باشگاههای سوارکاری و مراکز پرورش اسب زنجان تحت مراقبت سرمی مشمشه قرار دارند که از تعداد 1106 نمونه خون و سرم از اسب تهیه و آزمایش شده که در نهایت درسطح استان تعداد 8 راس اسب و مادیان مبتلا شناسایی و معدوم گردیده است.
وی به مالکان اسب و همچنین علاقه مندان به ورزش مفرح سوارکاری، توصیه نمود: به بهداشت حیوان توجه نموده و اصول قرنطینه ای را دراین خصوص رعایت نمایند و قبل از هرگونه نقل و انتقال اسب با ادارات دامپزشکی شهرستان هماهنگی نمایند و همچنین از نگهداری اسب در مکان هایی که تحت نظارت دامپزشکی نمی باشد اجتناب نمایند.
نظر دهید