ذبح دام قربانی در معابر عمومی تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی است
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: قربانی کردن دام در معابر عمومی موجب انتشار انواع ویروسها و بیماری ها میشود و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج کاظمی افزود: یکی از سنتهایی که در کشور ما با اقبال زیادی روبرو است قربانی کردن حیواناتی نظیر گاو و گوسفند در عید سعید قربان است در حالی که ذبح غیربهداشتی دام در معابر عمومی، تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و مجاز نمی باشد.
وی افزود: برای جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام و رها شدن آلودگی ناشی از ذبح دام در محیط عمومی از شهروندان خواست تا ذبح نذورات و قربانی خود را در معابر عمومی و محلهای نامناسب انجام ندهند.
حاج کاظمی خاطر نشان کرد: انتظار می رود که از ذبح دام در معابر خودداری گردد و به جای آن ذبح فقط در کشتارگاه های دام استان صورت گیرد.
وی با اشاره به این که برخی علایم بیماری را فقط کارشناسان دامپزشکی تشخیص میدهند، افزود: اگر شهروندان دام خریداری شده را برای ذبح به کشتارگاه ببرند، ناظران بهداشتی و شرعی آمادگی دارند که در همه مراحل ذبح نظارت داشته و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاحسازی یا سایر راهنمائی های لازم صورت میگیرد.
حاجکاظمی تصریح کرد: حین ذبح باید همه ضوابط بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش، چکمه و لباس مناسب را رعایت شود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که شهروندان باید مد نظر قرار دهند این است که لاشه دام قربانی شده قبل از مصرف حتما باید 24 ساعت در قسمت یخچال (نه فریزر) قرار بگیرد؛ چراکه طی این مدت دمای یخچال، اسیدیته گوشت را بالا میبرد و همین موضوع باعث میشود که میکروب بیماریهای احتمالی از جمله تب کریمه کنگو از بین برود.
حاجکاظمی با تاکید بر اینکه ذابحان بعد از اتمام کار باید همه وسایل خود از جمله کارد و سینی را با شویندههای قوی و آب جوش بشویند، خاطرنشان کرد: متاسفانه علایم بیماری تب کریمه کنگو که بیماری مشترک بین انسان و دام است به راحتی قابل تشخیص نیست و فقط با رعایت ضوابط بهداشتی میتوان جلوی شیوع آن را گرفت.
نظر دهید