زنجانی ها دامهای قربانی را ذبح نیابتی انجام دهند
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: با توجه به مخاطرات ذبح دام قربانی در معابر عمومی بهترین راه برای حفظ بهداشت و سلامت جامعه ذبح نیابتی احشام قربانی در کشتارگاه است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج کاظمی افزود: یکی از سنتهایی که در کشور ما با اقبال زیادی روبرو است قربانی کردن حیواناتی نظیر گاو و گوسفند برای ادای نذر به صورت سنتی در مقابل عزاداران و دستههای عزاداری در ماه محرم است اما این روش با توجه به فصل و شرایط فعلی به نوعی تهدید بهداشتی محسوب شده و توصیه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه ذبح نیابتی دامهای نذری در محل کشتارگاهها سبب ارتقاء بهداشت عمومی جامعه و پیشگیری از بروز بیماریهای خطرناکی همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت در انسان میشود، اظهار کرد: ذبح دام های قربانی در کشتارگاه های تحت نظارت دامپزشکان و همچنین نگهداری لاشه ها در اتاق پیش سرد 24 ساعت قبل از مصرف، تأمین کننده سلامت گوشت نذری و ضامن حفظ سلامت شهروندان است.
حاجکاظمی به افرادی که اصرار دارند دام نذری را در جلوی دسته ها و هیات های عزاداری قربانی کنند، توصیه کرد: این افراد برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام بایستی حتماً در هنگام ذبح دام از دستکش، عینک، ماسک و چکمه و استفاده کرده و برای جلوگیری از ورود خونابه به کانال و جوی های شهر، ذبح دام را نزدیک چاه جذبی انجام داده و خونابه های ناشی از شستشو را به طرف چاه هدایت کنند.
وی یادآور شد: انتخاب مکان مناسب، وجود آب در نزدیکی ذبح برای شستشوی سریع خون از کف خیابان، انتقال سریع پوست و اضافات بدن احشام به محل مناسب از جمله نکاتی است که لازم است تا مردم آن را برای سلامتی خود و سایر شهروندان رعایت کنند.
این مسئول گفت: با توجه به گرمای هوا بلافاصله بعد از ذبح دام امعاء و احشاء (مانند شکمبه، روده، جگر، قلوه، ریه و ...) فوراً باید از لاشه جدا گردیده و اگر فاصله ذبح و خارج کردن این اعضاء بیش از یک ساعت باشد، حتماً میکروب ها و سموم میکروبی به داخل گوشت نفوذ کرده باعث ایجاد بوی تعفن در گوشت می گردد.
وی تصریح کرد: رعایت نکات بهداشتی ذکر شده، باعث کاهش مخاطرات ذبح غیربهداشتی دام مانند سرایت یا شیوع انواع بیماری از دام به انسان گردیده و به ذابحان توصیه می شود از تماس و له کردن کنه های موجود بر روی پوست دام خودداری کنند.
حاج کاظمی افزود: مردم از مصرف گوشت تازه و آلایش نیم پز خودداری کنند و گوشت تازه را حداقل به مدت ۲۴ ساعت و آلایش دام را به مدت ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد یخچال نگهداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در پایان با اشاره به این که برخی علایم بیماری را فقط کارشناسان دامپزشکی تشخیص میدهند، تأکید کرد: اگر شهروندان دام خریداری شده را برای ذبح به کشتارگاه ببرند، ناظران بهداشتی و شرعی آمادگی دارند که در همه مراحل ذبح نظارت داشته و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاحسازی یا سایر راهنمائی های لازم صورت میگیرد.
نظر دهید