• 1402/06/22 - 08:01
  • تعداد بازدید : 375
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

موردی از تب کریمه کنگو در استان زنجان گزارش نشده است

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: تاکنون موردی از ابتلای انسان یا دام به تب کریمه کنگو در استان زنجان گزارش نشده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، محمدباقر حاج‌کاظمی افزود: تاکنون گزارشی از ابتلای انسان یا دام به تب کریمه کنگو در استان زنجان گزارش نشده است.

وی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت‌های آلوده دام و تنفس در تماس با دام‌های آلوده قابل انتقال است و افراد در تماس با دام و فرآورده‌های دامی شامل دامداران، توزیع کنندگان فرآورد‌ه‌های خام دامی، سلاخان، قصابان و همچنین بانوان خانه دار افراد در معرض این بیماری هستند.

حاج کاظمی ادامه داد: مهمترین عامل در انتقال این بیماری از دام به دام و از دام به انسان کنه‌ها است، به همین دلیل در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام، نباید کنه را له کرد که این امر، باعث انتقال ویروس این بیماری به انسان و سایر حیوانات می‌شود.

وی مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام را تب عنوان کرد و گفت: دام‌های مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بی‌اشتهائی می‌شوند که معمولاً برای دامداران قابل تشخیص نیست که این مدت، زمان پخش ویروس است که حتی بدون درمان هم بهبودی در دام حاصل می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در فصل گرما نظارت‌های بهداشتی بر کشتارگاه‌ها تشدید می‌شود، افزود: شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از واحد‌های تحت نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.

حاج کاظمی با بیان اینکه شهروندان باید به این نکته توجه داشته باشند که گوشت دام‌های ذبح شده را ۲۴ ساعت و امعا و احشای دام را ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری کنند، گفت: با نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه، pH گوشت کاهش می‌یابد و ویروس کریمه کنگو به دلیل حساس بودن به pH اسیدی، از بین می‌رود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 287438
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال زنجان

admin ادمین پورتال زنجان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه