• 1402/08/24 - 06:49
  • تعداد بازدید : 282
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقش خدمات دامپزشکی در تأمین امنیت غذایی و سلامت جامعه

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: حفاظت از سرمایه های دامی، تأمین امنیت سلامت جامعه و تضمین سلامت و حلیت غذا از مهم‌ترین اولویت های کاری دامپزشکی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی زنجان، محمدباقر حاج کاظمی اظهار کرد: دامپزشکی صرفا به معنای درمان یک بیماری در دام نیست، بلکه این رشته نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد و با فقدان دامپزشکی، بدون شک بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد و نقش دامپزشکی در تامین بهداشت و سلامت عمومی جامعه امری غیرقابل انکار است.

وی افزود: گوشت و دیگر فرآورده های حاصل از ذبح دام در تأمین مواد پروتئینی مورد نیاز جامعه و دیگر نیازهای کشور از جایگاه با ارزشی برخوردار است و وجود کشتارگاه صنعتی و ذبح شرعی و بهداشتی دام و طیور علاوه ‌بر ایجاد زمینه دسترسی به محصول سالم برای مصرف‌کنندگان، در داشتن محیط سالم زندگی بسیار موثر است.

حاج کاظمی با اشاره به اهمیت جایگاه تأمین پروتئین با منشا دامی که به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی هر کشور قلمداد می شود گفت: بخش قابل توجهی از این پروتئین به صورت گوشت مصرف می گردد و در کشتارگاههای صنعتی تمام مراحل ذبح دام و طیور با نظارت ناظران بهداشتی و شرعی انجام می شود و در تمامی کشتارگاه ها داری دکتر دامپزشک، تکنسین دامپزشکی و ناظرین شرعی می باشند و اداره کل دامپزشکی استان نیز نظارت مستقیمی بر فعالیت کشتارگاه ها دارد.

وی گفت: بازرسی و نظارت بهداشتی گوشت، بیشترین اهمیت را از دیدگاه حفظ سلامت مصرف کنندگان آن دارد. بازرسان بهداشتی در نظارت های قبل از کشتار، دام های بیمار را شناسایی کرده و از ذبح آنها جلوگیری می کنند و همچنین در نظارت های حین و بعد از ذبح دام، بازرسی کامل لاشه ها از جمله بازرسی سر، کبد، ریه و سایر اندام‌ها بر روی لاشه صورت می‌گیرد و غده‌های لنفاوی که معمولاً در اکثر بیماری‌ها دارای علایم تشخیصی هستند نیز مورد بازرسی و معاینه قرار می‌گیرند و پس از بازرسی کامل لاشه و اندام‌ها، کارشناس دامپزشکی اقدام به زدن مهر و برچسب سلامت و جنسیت دام بر روی لاشه کرده و پس از طی 24 ساعت در سردخانه با دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد اجازه خروج گوشت از کشتارگاه و عرضه آن را صادر می‌کند.

این مقام مسئول ضمن تاکید بر اهمیت مبحث حلیت در تامین سلامت روحی عموم افراد جامعه اذعان داشت: باتوجه به اهمیت تولید غذای حلال بالاخص تولید گوشت و فرآورده های پروتئینی، ناظر ذبح شرعی مستقر در کشتارگاه بر انجام ذبح شرعی دام و طیور در کشتارگاه ها نظارت می نمایند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه برخی از مصرف کنندگان ترجیح می دهند از محصولات بسته بندی استفاده کنند، اظهار داشت: مراکز قطعه‌بندی و بسته‌بندی فرآورده های دامی در این زنجیره دارای اهمیت هستند و محصولات هویت داری تولید می کنند زیرا بر روی برچسب محصولات بسته بندی، کدپروانه بهداشتی بهره‌برداری از اداره کل دامپزشکی استان، آدرس کارگاه، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، شرایط نگهداری و نام محصول درج می‌گردد و مصرف آن جایی برای نگرانی ندارد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 306928
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال زنجان

admin ادمین پورتال زنجان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه