پنجشنبه 13 آذر 1404

flag
  • 1404/06/11 - 15:37
  • تعداد بازدید : 7
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان

نظارت دقیق از تولید تا مصرف، ضامن سلامت فرآورده‌های دامی است

زنجان_مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت:سلامت و بهداشت محصولات گوشتی، از زمان خروج از واحدهای پرورشی تا رسیدن به دست مصرف‌کننده، تحت نظارت کامل بهداشتی، شرعی و کارگری قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان، اشرفی، مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، با اشاره به فرآیندهای نظارتی این سازمان بر فرآورده‌های دامی، از جمله کشتار بوقلمون و مرغ، اظهارداشت: سلامت و بهداشت محصولات گوشتی، از زمان خروج از واحدهای پرورشی تا رسیدن به دست مصرف‌کننده، تحت نظارت کامل بهداشتی، شرعی و کارگری قرار دارد.

اشرفی در تشریح این فرآیندها گفت: تمامی مراحل کشتار در کشتارگاه‌های استان، مستلزم بحث‌های کارگری، نظارت بهداشتی دامپزشکان و نظارت شرعی نمایندگان ولی فقیه دامپزشکی است تا محصولی سالم، بهداشتی و شرعی به دست مصرف‌کننده نهایی برسد.

وی افزود: ما دارای نماینده دامپزشک و ناظر شرعی در این مراکز هستیم.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از کشتار بیش از ۱۲ میلیون قطعه طیور در پنج ماهه نخست سال جاری در کشتارگاه‌های استان خبر داد.

وی همچنین با ارائه آمار مربوط به نظارت‌های بهداشتی، از معدوم‌سازی 105 تن فرآورده دامی ناسالم در همین دوره زمانی خبر داد.

بر اساس اعلام مدیرکل دامپزشکی استان، در این بازه زمانی، حدود ۱۲ میلیون قطعه طیور در کشتارگاه‌های مجاز استان زنجان ذبح شده‌اند که محصول نهایی آن، بالغ بر ۲۲ هزار و ۷۵۶ تن گوشت مرغ بوده است.

این مقام مسئول افزود: در جریان نظارت‌های بهداشتی صورت‌گرفته، بیش از ۹۰ هزار لاشه طیور به دلیل عدم انطباق با استانداردهای بهداشتی، ضبط شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه به آمار کشتار دام‌های سنگین و سبک نیز اشاره کرد و گفت: در پنج ماهه اول سال، ۸۵ هزار و ۴۷ رأس گوسفند با وزن ۱۸۳ تن، ۹ هزار و ۲۹۶ رأس گوساله با وزن ۲ هزار و ۳۴۸ تن، و هزار و ۶۸۳ رأس بزغاله کشتار شده‌اند.

وی تصریح کرد که تمامی لاشه‌های دام کشتار شده، پس از ذبح به مدت چهار ساعت در سردخانه نگهداری شده و تحت نظارت دقیق دامپزشکی قرار می‌گیرند تا از سلامت و کیفیت آن‌ها اطمینان حاصل شود. این آمار نشان‌دهنده گستردگی فعالیت‌های نظارتی دامپزشکی در راستای حفظ سلامت عمومی جامعه است.

اشرفی به ساختار نظارتی اداره کل دامپزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: در اداره کل، ما دو اداره ستادی کلیدی داریم. یکی اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی است که مسئولیت پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری‌های دام و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را بر عهده دارد. واکسیناسیون گسترده دام‌ها علیه بیماری‌های واگیردار نیز از فعالیت‌های اصلی این بخش است.

وی ادامه داد: اداره دیگر، اداره بهداشت و مدیریت طیور است که از مرحله لاین، اجداد و مادر تا کشتار طیور، تمامی فرآیندهای واکسیناسیون، کنترل، نمونه‌گیری و آزمایش را نظارت می‌کند. در صورت مشاهده هرگونه مشکل میکروبی یا کیفی، نتایج آزمایشگاهی به واحد مربوطه ابلاغ شده و برخوردهای لازم، از جمله توقف خط تولید یا اقدامات قضایی صورت می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان به اهمیت اداره نظارت بهداشت عمومی مواد غذایی پرداخت و گفت: این بخش، نمود عینی فعالیت‌های دامپزشکی برای شهروندان است. متخصصان ما با تلاش شبانه‌روزی، بر تمامی مراحل تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده‌های پروتئینی نظارت می‌کنند.

وی افزود: در پنج ماهه نخست سال، ۷۹۹ مورد غیربهداشتی شناسایی شده و حدود ۲۱ تن فرآورده دامی از مراکز عرضه جمع‌آوری و ضبط شده است. همچنین، ۳۰۳ مورد نمونه‌برداری صورت گرفته که منجر به تشکیل ۱۰۸ پرونده و ارجاع به مراجع قضایی شده است. در نهایت، ۱۶ تن فرآورده دامی معدوم‌سازی و چهار واحد نیز در این مدت پلمب شده‌اند.

اشرفی با اشاره به نقش اداره قرنطینه و امنیت زیستی توضیح داد: این اداره مسئولیت صدور مجوزهای صادرات، واردات و حمل و نقل دام زنده، طیور زنده و آبزیان در داخل کشور و خارج از آن را بر عهده دارد. تمامی نقل و انتقالات محصولات دامی باید با مجوز این اداره صورت گیرد تا از شیوع بیماری‌ها جلوگیری شود.

وی به پتانسیل‌های صادراتی استان اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر به کشورهایی نظیر عراق و گرجستان صادرات تخم مرغ، تخم مرغ نطفه‌دار و محصولات لبنی داریم. متاسفانه صادرات به ترکیه در حال حاضر میسر نیست. با وجود سرمایه‌گذاری‌های کلان در کشتارگاه‌های استان، از جمله سیستم‌های اتوماتیک تخلیه روده و اندرونی، متاسفانه بحث قیمت‌ها مانع از تحقق کامل ظرفیت‌ها شده است. با این حال، ما در استان زنجان، همواره در تلاش برای ارائه باکیفیت‌ترین محصولات هستیم و از این بابت رضایت کامل داریم.

نظارت شرعی، پشتوانه تولید حلال و حمایت از صادرات استدر ادامه حجت‌الاسلام مرتضی عبداله نژاد ملکی، سرپرست دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان زنجان، با اشاره به اهمیت نظارت‌های شرعی در فرآیند کشتار دام و طیور، بر نقش این نظارت‌ها در تضمین تولید حلال و کمک به توسعه صادرات محصولات دامی تاکید کرد.

وی اظهار داشت: در کشتارگاه‌های استان، ما نظارت‌های شرعی دقیق و همه‌جانبه‌ای داریم که از سال ۱۳۸۷ و بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی به جد دنبال می‌شود.

حجت‌الاسلام ملکی افزود: هدف ما این است که محصولات دامی تولیدی استان، علاوه بر رعایت کامل موازین بهداشتی، از لحاظ شرعی نیز کاملاً منطبق با استانداردهای حلال باشد؛ موضوعی که برای کشورهای اسلامی خریدار بسیار حائز اهمیت است.

سرپرست دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان زنجان تصریح کرد: “این نظارت‌ها، به ویژه در بخش بسته‌بندی محصولات برای صادرات، از اهمیت بالایی برخوردار است. ما با نظارت بر تک‌تک مراحل، اطمینان می‌دهیم که محصولی با کیفیت و منطبق با اصول شرعی، راهی بازارهای جهانی شود و بدین ترتیب، به توسعه صادرات کشورمان یاری می‌رسانیم.

اشتغال‌زایی و توان صادراتی با وجود چالش‌ها

پرویز رمضانلو، مدیر بازرگانی کشتارگاه طیور در استان زنجان، در ادامه نیز اظهار داشت: این مجموعه با اشتغال‌زایی برای ۳۵۰ نفر و داشتن سه خط کشتار مجزا برای انواع طیور (مرغ، بوقلمون، بلدرچین و کبک)، نقشی کلیدی در اقتصاد منطقه ایفا می‌کند.

وی با اشاره به تولید بیش از ۲۵۰ نوع محصول نهایی، از صادرات به کشورهای عراق، گرجستان و ارمنستان خبر داد.

رمضانلو، با وجود دارا بودن یکی از بزرگترین خطوط کشتار اتوماتیک کشور، از عدم فعالیت آن با تمام ظرفیت گلایه کرد.

وی همچنین به چالش‌هایی نظیر نیاز به به‌روزرسانی سیستم تصفیه فاضلاب و بازچرخانی آب برای کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب اشاره کرد و خواستار حمایت و تسهیلات دولتی شد.

وی در پایان تاکید کرد: با توجه به شرایط اقتصادی، تمرکز اصلی شرکت بر حفظ چرخه تولید فعلی و تداوم نوسازی زیرساخت‌هاست.

 
 
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 344641
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال زنجان

admin ادمین پورتال زنجان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور