در دیدار مسؤولان دامپزشکی با امام جمعه زنجان مطرح شد
کشتار 11 میلیون قطعه طیور و 25 هزار راس گاو و گوسفند در زنجان/ 50درصد بیماریهای عفونی بین انسان و دام مشترک است
دیدار مسؤولان دامپزشکی استان زنجان به مناسبت هفته دامپزشکی برگزار و در این دیدار اعلام شد که 11 میلیون قطعه طیور و 25 هزار راس گاو و گوسفند در زنجان کشتار و نیمی از بیماریهای عفونی مطرح در انسان قابل انتقال از طریق دام و حیوانات است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، به مناسبت روز دامپزشکی دیدار مسؤولان دامپزشکی استان زنجان با نماینده ولی فقیه در استان زنجان برگزار شد.
طبق آمار در حال حاضر تعداد ناظران شرعی در کشتارگاهها 10 نفر و تعداد ذابحان نیز 50 نفر است و سالیانه یک بار مباحث آموزشی به این افراد آموزش داده میشود، دو کشتارگاه در قالب صنعتی و نیمه صنعتی در استان زنجان فعالیت دارد.
بر اساس آمار دامپزشکی استان زنجان بیشترین میته ما در دامهای سبک و سنگین در کشتارگاه رخ نمیدهد و چه در دام سنگین و چه سبک نزدیک 50 راس و در طیور نیز یک هزار قطعه در سال رخ میدهد.
در این دیدار نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان اظهار کرد: هماهنگی بسیار خوبی بین مجموعه دامپزشکی استان زنجان در امورات مختلف عقیدتی و فرهنگی وجود دارد.
حجتالاسلام مجتبی حسینی تصریح کرد: دامپزشکی در دو ایام نظارت ویژهای دارد که یکی از آنها هشتم محرم است که در این روز 22 گروه ناظر فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه با تدبیر مدیرکل دامپزشکی استان زنجان نیابت گرفته شده است و طرح نذر نیابتی نیز در دست اجراست، گفت: این امر نیز تاثیر بسزایی در پاکسازی محیط داشته است.
نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: همچنین در این حوزه با فرآوری نیز هماهنگی لازم به منظور بستهبندی قطعات صورت گرفته است.
*خدمات دامپزشکی بیشتر رسانهای شود
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به هوشیاری مجموعه دامپزشکی افزود: قطعا اگر مواردی مشاهده شود در کنترلها نسبت به جلوگیری از آن اقدام شود.
آیتالله خاتمی با اشاره به اینکه حفظ سرمایه مردم از سوی دامپزشکی در واقع حفظ سرمایه کشور است، تصریح کرد: قطعا کسی که دامپروری ایجاد کرده؛ سرمایهای را برای رونق و اشتغال استان به کار گرفته است.
وی با اشاره به روند فراگیری ذبح گوسفند که عمدتا در استان زنجان تجربی است، گفت: الان به راحتی میتوان گفت که غذای سر سفره مردم از لحاظ بهداشتی و شرعی درست است.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان در ادامه به مبحث ذبح نیابتی نیز اشاره کرد و افزود: در سال نخست آن چنان این طرح جا نیفتاده بود؛ هرچند که در اجرای این طرح بیشتر آلودگی خیابانها و همچنین آلودگی زنجانرود و باغهای سبزی مطرح بود.
وی با اشاره به اینکه بحث قرنطینه و ورود خروج دام باید از سوی دامپزشکی با جدیت دنبال شود، تصریح کرد: باید آموزش قصابان نیز با جدیت دنبال شود.
ایتالله خاتمی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم سختی کار دامپزشکی را نمیدانند، گفت: بهتر است به منظور تبیین این موضوع سالی چند بار از رسانه ملی اقدامات دامپزشکی و همچنین بهداشت و تغذیه مردم در قالب یک برنامه نشان داده شود؛ چون حجم عمدهای از عامه مردم از اقدامات دامپزشکی مطلع نیستند.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به اینکه صرفا آموزش خطرات تب مالت و یا یک بیماری خاص کل کار دامپزشکی نیست، گفت: باید سایر موضوعات نیز بیشتر بیان و اعلام شود.
* کشتار 11 میلیون قطعه طیور تحت نظارت بهداشتی
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان نیز در این دیدار ضمن تبریک روز دامپزشکی اظهار کرد: وظایف دامپزشکی در دو عمده کلی یکی مبارزه با بیماریهای دامی و یکی بیماریهای مشترک با انسان و دام است.
محمد باقرحاج کاظمی با اشاره به اینکه نیمی از بیماریهای عفونی مطرح در انسان قابل انتقال از طریق دام و حیوانات است، گفت: البته در این بین بحث حفظ سرمایه دامی نیز مورد توجه است و ما باید در این حوزه فعالیتهایی انجام دهیم که مثمر ثمر و اقتصادی باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه برای تثبیت اشتغال باید فعالیتهایی در حوزه حفظ جمعیت دامی استان صورت گیرد، افزود: اگر فعالیت غیراقتصادی شود؛ آنها ورشکست خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه طبق محاسبه انجام شده در بحث دام و طیور در حدود یک هزار و 400 میلیارد تومان در استان زنجان سرمایهگذاری شده است، گفت: اگر بخواهیم به این میزان سرمایهگذاری جانبی را نیز اضافه کنیم؛ رقم بسیار بالایی را شامل خواهد شد.
حاج کاظمی در ادامه به مباحث بهداشتی فرآوردههای دامی در قالب گوشت قرمز؛ گوشت سفید و عسل نیز اشاره کرد و افزود: در این زمینه نیز فعالیتهای متعددی صورت گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به کشتار 11 میلیون قطعه طیور تحت نظارت بهداشتی؛ 15 هزار راس گوسفند و 10 هزار راس گاو در استان افزود: مایه تاسف است که در این مدت 444 تن گوشت ضبطی داشتیم، ضمن اینکه 24 هزار تن از این میزان گوشت هم سالم بوده است.
وی با اشاره به اینکه امروز ما به علت کم شدن سرمایه دامی مجبور به واردات شدهایم که همین امر نیز مشکلاتی را به همراه دارد، تصریح کرد: به هر حال دام وقتی پرورش پیدا کرد ممکن است نقاط ضعفی را نیز داشته باشد که اینها به کشتارگاهها هدایت میشوند؛ پس اگر مشکلی در بخش اول وجود داشت باید در آنجا برطرف شود.
نظر دهید