• 1401/06/07 - 10:52
  • تعداد بازدید : 331
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دوره آموزشی پیشگیری و مدیریت بیماری آنگارا در دامپزشکی زنجان برگزار شد

دوره آموزشی پیشگیری و مدیریت بیماری آنگارا (التهاب حاد ویروسی کبد در طیور) در اداره کل دامپزشکی استان زنجان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان زنجان، این دوره آموزشی به منظور ارتقاء دانش و آگاهی مرغداران استان و جهت پیشگیری و مدیریت بیماری آنگارا (التهاب حاد ویروسی کبد در طیور) دوره ترویجی و آموزشی با حضور مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، مسئول صندوق بیمه بانک کشاورزی، مدیران و مسئولین بهداشتی مزارع مرغ مادر، تخمگذار، گوشتی، بوقلمون، کشتارگاههای طیور، در سالن اجتماعات مدیریت بانک کشاورزی استان زنجان با تدریس دکتر امیرعلی کلانتری برگزار شد.

کلانتری در ابتدای جلسه گفت: بیماری نوظهور آنگارا از مهم‌ترین بیماری‌های طیور است که از لحاظ میزان شیوع و تلفات در گله‌های پرورشی طیور و وارد آمدن ضرر‌های اقتصادی بر صنعت مرغداری حائز اهمیت است.

وی عنوان کرد: بیماری آنگارا یک بیماری ویروسی خطرناک به شدت مسری با تلفات ناگهانی و شدید است و معمولا طیور گوشتی 3 تا 5 هفته و گاهاً پولت تخم گذار و مادر 10 تا 20 هفته را درگیر می کند.

کلانتری افزود: گله های مبتلا گاهی علائم کلینیکی اختصاصی ندارند و مشخصه آن درصد بالای ابتلا و تلفات ناگهانی و شدید است. جوجه ها ممکن است علائم بالینی غیراختصاصی مانند بی حالی، ازدحام، پرهای ژولیده و مدفوع زرد و مخاطی به دلیل افزایش ترشح اسیدهای صفراوی نشان دهند. کبد اغلب متورم و بزرگ شده و دارای تغییر رنگ مایل به زرد و کانون های متعدد رنگ پریده و یا قرمز رنگ است و یکی از مهمترین علائم بیماری جمع شدن مایعات کهربایی در کیسه اطراف قلب می باشد.

وی خاطر نشان کرد: مرغداران باید جوجه‌های یک‌روزه موردنیاز مرغداری خود را از واحدهای مرغ مادری تهیه کنند که حتماً واکسیناسیون آنگارا در آنها انجام شده و انتظار است در پایان دوره پرورش نیز نسبت به سالم‌سازی کود که حاوی بسیاری از اجرام بیماری‌زا است اقدام کنند.

وی تاکید کرد: این ویروس نسبت به شرایط محیطی مقاوم بوده و قابلیت ماندگاری برای دوره‌های بعدی جوجه ریزی را نیز دارد و از آنجا که درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

کلانتری آموزش و ارتقاء دانش پرورش دهندگان، اطلاع رسانی و اعلام سریع تلفات به دامپزشکی جهت اقدامات واکنش سریع را از مهمترین راهکارهای پیشگیری و کنترل این بیماری عنوان کرد و افزود: در این راستا افزایش امنیت زیستی در مرغداری ها بسیار حائز اهمیت است که در این دوره مسائلی در این باره تشریح شد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,همایش,اخبار اسلایدر,آموزش و ترویج
  • کد خبر : 289974
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال زنجان

admin ادمین پورتال زنجان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه